понеделник, 13 август 2012 г.

DIY Цветни гривни

Здравейте, момичета!

Днес ще ви покажа как си направих две цветни гривни, които направо зареждат с лятно настроение и те карат да се усмихнеш :) Цялата процедура с "майсторенето" ми отне малко повече от половин час и малко по-малко от 2лв. Да започваме!

Материалите, които използвах:


  • закопчалки
  • халкички
  • шнурчета (дължина по 1 метър)
Реших, че ще направя две гривни, които да са комбинация от два цвята - първата жълто с корал, а втората жълто и синьо. Жълтият фон, който се появява от стъпка 6, е тетрадка с дебели корици, върху която залепих с хартиено тиксо бъдещата гривна, за да седи по-стабилно докато правя възлите.
 Едни и същи движения се повтарят, докато не достигнете желаната дължина. Накрая завързвате едно-две нормални възелчета и прикрепяте халкичка със закопчалка към единия край и само халкичка към другия. Изрежете стърчащите шнурчета. Можете да добавите капка секундно лепило, за да си гарантирате, че последният възел няма да се отпусне. Аз нямах под ръка, но смятам да добавя, когато си купя (тогава ще подкъся още шнурчетата).

Към синята гривна реших да оставя двойна линия от жълтото, за да се получи с по-голяма дебелина.

Това е и крайният резултат:
Със сигурност следващия път ще се справя по-добре. На места не съм стягала равномерно, но това няма да ме спре да си нося новите гривни :)
До скоро! :)

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за споделеното мнение! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...